Het Corporate Mindfulness Program is ons centraal programma en versterkt elk van de andere programma's. Het is weliswaar geen must, maar wel een sterke aanrader waar wij absoluut achter staan. 

Een vitale organisatie in slechts 6 weken

Wij worden vandaag geconfronteerd met bijzonder veel nieuwe uitdagingen op technologisch, ecologisch, economisch en maatschappelijk vlak. De wereld lijkt steeds sneller te veranderen en het lijkt steeds moeilijker om alles onder controle te houden.

 

Er gebeurt zoveel dat het bijna onmogelijk is om alles te volgen, om alle informatie te verwerken en om onze aandacht bij de juiste dingen te houden. Er wordt veel van ons verwacht thuis en op het werk.

 

Dit blijft niet zonder gevolgen. Steeds meer mensen voelen zich uitgeput en gestresseerd. In elke organisatie zijn er mensen voor langere tijd afwezig wegens stress en/of burn-out. 

 

Zie jij dit ook in je team of organisatie ? En wil je hier preventief mee aan de slag? Dan kunnen wij je helpen. 

 

Het Corporate Mindfulness Program versterkt onze weerbaarheid en veerkracht door het trainen van je brein, net zoals je je spieren traint. Dit gebeurt op basis van een gevalideerd mindfulness programma specifiek ontworpen voor de werkplek.

 

Het resultaat : meer vitaliteit in slechts 6 weken !


Wat mag je verwachten ?

Deelnemers aan het Corporate Mindfulness Program getuigen van : 

 • meer focus en concentratievermogen
 • beter en gemakkelijker beslissen
 • meer begrip voor jezelf en anderen
 • sereniteit, helderheid en creativiteit bij problemen en conflicten
 • eerlijke en verbindende communicatie
 • rust en positiviteit
 • veerkracht bij stress en toenemende werkdruk
 • betere zelfzorg, zowel fysiek, mentaal en emotioneel
 • vertrouwen in je intuïtie
 • afstand en objectiviteit tov bepaalde gebeurtenissen
 • duidelijkheid rond eigen intenties en doelstellingen

Een sterker brein in 6 weken

Stap 1 : Je aandacht focussen

Wij ontrafelen de mythes rond mindfulness en geven toelichting bij de voordelen. Ook krijg je inzicht in de werking van je brein en leer je je aandacht focussen op de “live newsfeed” in elk moment. 

 

Stap 2 : Lichaam & Geest

We zoomen in op de constante interactie tussen lichaam en geest. Gedachten, emoties en lichamelijke sensaties zijn in een continue loop en geven je veel inzichten in je automatische denkpatronen. 

 

Stap 3 : Mind the Gap

Mindful aandacht geven aan alledaagse ervaringen, bewust worden van de wereld zoals hij is, en niet zoals je zou willen dat hij is ! Hierdoor ontspan je en word je terug creatief en performant. 

 

Stap 4 : Anders denken over denken

Gedachten zijn geen feiten, het zijn slechts mentale gebeurtenissen. De manier waarop jij de wereld interpreteert heeft veel impact op je gedrag. Jij ziet de wereld niet zoals hij is, maar hoe jij denkt dat hij is.

 

Stap 5 : Omgaan met moeilijkheden

Focussen op een moeilijkheid, maar dan nieuwsgierig, mild en aanvaardend. Op die manier leer je om een wijze respons te geven in plaats van enkel maar te reageren vanuit je automatische piloot. Een belangrijke stap naar meer controle en actie. 

 

Stap 6 : Intenties ontwikkelen

In deze sessie boren we enkele hulpbronnen aan om je te helpen je intenties voor een gelukkiger, evenwichtiger en productiever leven verder te verankeren. 

 


Praktisch

Om het Corporate Mindfulness Program succesvol te implementeren, doorlopen wij altijd volgende stappen : 

 1. Intakesprek waarin wij jouw vraag bespreken en samen onderzoeken hoe ons Corporate Mindfulness Program hierop het juiste antwoord kan bieden.
 2. Voorbereiding van het traject in functie van deelnemers en context.
 3. Introductiesessie om de deelnemers te informeren en te enthousiasmeren 
 4. Roll-out van het programma waarbij de deelnemers gedurende 6 maal 1 uur (1 uur per week) samenkomen. Deze sessie kan zowel online als offline georganiseerd worden. Daarnaast oefenen de deelnemers dagelijks 20'.
 5. Evaluatie met gepaste follow-up in de vorm van bijkomende sessies, 1 to 1-coaching, etc

Ere wie ere toekomt...

Het Corporate Mindfulness Program is gebaseerd op het TME Workplace Mindfulness Training Program

 

TME Workplace MT werd ontwikkeld door Marina Grazier en Juliet Adams van The Mindfulness Exchange, in samenspraak met en onder toezicht van Mark Williams van het Oxford Mindfulness Center

 

Het programma is gebaseerd op MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Het werd aangepast aan de context van de werkplek, met behoud van de bewezen effectiviteit en kwaliteit.