Groeimindset

Waarschijnlijk heb je het al opgemerkt: mensen boordevol talent die niet echt doorbreken, terwijl anderen met minder aangeboren talent toch hun dromen realiseren.

 

Dit heeft te maken met hun mindset. De Amerikaanse psychologe Carol Dweck deed belangrijk onderzoek naar dit concept. 

 

Wat betekent dit ?

Sommige mensen beschikken over een groeimindset. Voor hen is het leerproces minstens zo belangrijk als het geboekte resultaat. Hierdoor gaan ze positiever om met feedback en kritiek, laten ze zich minder van de kaart vegen door tegenslagen en zijn ze meer bereid risico's te nemen en creatieve oplossingen te bedenken.

 

Dit in tegenstelling tot mensen die eerder een statische mindset hebben. Zij identificeren zich vooral met het resultaat van hun werk en gaan daardoor minder flexibel en veerkrachtig om met kritiek, tegenslag of risico's. 

 

Hoe pakken wij het aan ?

De deelnemers doorlopen een proces van bewustwording, perspectief nemen en nieuwe keuzes maken. Persoonlijke reflectie, uitwisseling en coaching zijn de basisingrediënten van dit traject. 

 

wist je dat ?

Ook bedrijven en teams als collectief blijk geven van een statische of een groeimindset. 

 

Het HBR artikel "How Companies Can Profit from a "Growth Mindset" biedt een aantal genuanceerde inzichten over welke impact een groeimindset heeft op een organisatie. 


Tip ! het Corporate Attention Program helpt je de nodige inzichten te ontwikkelen in je denkpatronen om zo je groeimindset alle kansen te geven. 


zo werken wij