Body & Mind in perfect evenwicht

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden. Zo zal je lichaam bij stress vaak al de nodige signalen geven, lang voor je je er echt bewust van bent: rugpijn, nekklachten, maagproblemen, …. En toch, hoe vaak negeer jij deze informatie?

 

Onze holistische aanpak zorgt ervoor dat ook deze kennis de nodige aandacht krijgt in onze trajecten. Tenslotte kunnen je medewerkers enkel optimaal functioneren indien ze zich ook fysiek goed voelen. 

 

We werken samen met een team van specialisten, die ons en jullie bijstaan met gepaste en ter zake doende adviezen, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek.

Slaap

Lijd jij ook aan een slaaptekort... ? Waarschijnlijk wel, wij allemaal. 

Dit heeft niet alleen lichamelijke gevolgen, maar ook consequenties voor je creativiteit, je productiviteit, je beslissingsvermogen, enz…. Kortom hieraan is een reële kost verbonden. Eigenlijk kan je dus al slapend rijk worden !  Interessant, toch ? 


Voeding

Ook al gemerkt hoe je na een zware lunch geen energie meer hebt om nog op te letten in de meeting ? En omgekeerd, hoe je na een voedzaam ontbijt bergen kan verzetten ? Correct! De juiste voeding heeft een enorme impact op je leven en werken. Maar het vraagt ook meer tijd om gezond te eten, meer tijd dan je soms hebt. Hoe kan je dit dan aanpakken?


Beweging

Mensen die regelmatig bewegen zijn minder ziek, kunnen beter om met werkdruk, hebben een beter geheugen, zijn positiever en optimistischer….en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Klopt ! Je lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om de ganse dag stil te zitten. Maar hoe combineer je dit dan met je agenda ? Met je drukke leven ? Tips, tricks, oplossingen en uitdagingen om jou en je mensen in beweging te krijgen. 


Ademhaling

Wij ademen gemiddeld tussen de 12 à 15 maal per minuut.

En je hoeft hier niets voor te doen, je doet het gewoon.

Je ademhaling is je leven, de coronacrisis heeft dat nog eens duidelijk gemaakt. En door bewust met je ademhaling om te gaan, heb je een directe impact op je lichamelijke en mentale welzijn. Niet moeilijk, vraagt geen extra tijd en altijd beschikbaar….hoe gebruik je dat dan op de beste manier ? 


Hartcoherentie

Je autonome zenuwstelsel regelt al je lichaamsfuncties en ontsnapt volledig aan je wil en aan je bewustzijn. Zo wordt je hartslag beïnvloed door je gedachten, je emoties en je ademhaling. We spreken van hartcoherentie indien het ritme van je hartslagen bij in- en uitademing hetzelfde is. Door de juiste technieken aan te leren, stuur jij je hartcoherentie bij met een onmiddellijk effect op je lichamelijk en mentaal welbevinden.