· 

Lean Leadership

De verbinding tussen hard skills & soft power !

Jij voelt het ook wel, dat verschil tussen de zogenaamd hardere kanten van het bedrijfsleven: productiviteit, efficiëntie, KPI’s, omzet en winst en dan die zachte, enigszins onvatbare aspecten zoals empathie, zingeving, talentontwikkeling, motivatie, …. ook wel samengevat onder de noemer “leiderschap”.  

 

Een tweedeling die bijna onbewust wordt gemaakt en ook zo wordt doorgetrokken tot in alle lagen van de organisatie. “Silo’s” noemen ze dat dan, waar mensen vastzitten in hun visie en vaak meewarig kijken naar de manier waarop hun collega’s in de andere afdelingen aan het werk zijn. 

 

Of ook nog, de kleuren die we eraan geven: de rood/blauwe mensen tegenover de groen/gele mensen. 

 

En toch, we weten ook allemaal dat dit niet klopt. We weten allemaal dat succesvol, duurzaam en toekomstgericht produceren en samenwerken betekent dat beide aspecten evenwichtig en evenwaardig aanwezig moeten zijn. Dat beide aspecten slechts de kanten zijn van éénzelfde medaille. Dat beide aspecten elkaar versterken en ondersteunen.

 

En dit is precies wat Lean Leadership wil brengen : interactieve opleidingen waarin de beide kanten van die medaille aan bod komen, waarin methodes en tools worden toegelicht en uitgeprobeerd, waarin uitwisseling en discussie worden gestimuleerd en gefaciliteerd. 

 

Daarenboven staan wij ook voor een hedendaagse, innovatieve aanpak die nieuwe ideeën en concepten aanreikt en bestaande denkkaders misschien wel in vraag durft stellen. 

 

Denk jij dat dit iets voor jou of jouw organisatie is, bezoek dan onze website !

Écrire commentaire

Commentaires: 0