· 

We are family !

 

Wij weten het! Volgens de regels van social media marketing moeten we kort en krachtig vertellen hoe wij iets kunnen betekenen voor jou. Maar laten we eerlijk zijn, we zijn toch ook allemaal gewoon nieuwsgierig. We weten ook graag iets meer over de mensen met wie we zakendoen. Wie zijn ze en waarom doen ze wat ze doen? 

 

Daarom willen we jullie ook iets meegeven over onze geschiedenis, ons verhaal. En dat start bij onze familie op een boerderij in Boekhout, zo’n mini-dorpje verscholen in de boomgaarden van Haspengouw. Een “boerenfamilie” sinds eeuwen nauw verweven met de grond waarvan ze leefden, nauwelijks onderhevig aan de veranderingen van de tijd. 

 

Maar, zoals we allemaal weten, verandering hou je niet tegen. Tradities verliezen aan kracht, waarden krijgen een andere invulling. Zo ook bij ons, wij zagen het grootser en wilden het anders aanpakken dan onze ouders. En vanuit die spirit hebben we 25 jaar geleden een eerste poging gedaan om als broers en zussen samen te werken. 

 

Het was wel degelijk een “poging” want het is geen succesverhaal geworden. Integendeel we hebben veel verloren en we hadden heel wat dingen beter moeten doen!  Maar op één ding zijn we wel trots: het heeft ons als familie nooit uit elkaar gerukt. 

 

Op één of andere manier zijn we er nl. altijd in geslaagd om de communicatielijnen open te houden, om gesprekken aan de gang te houden, om ons basisvertrouwen in elkaar te behouden. 

 

Met vallen en opstaan leerden we feedback geven en ontvangen. We leerden luisteren, ook naar die dingen die we niet wilden horen.  

 

We hebben geleerd dat succes en falen heel dicht bij elkaar liggen en dat het over en weer slingeren van beschuldigingen hier weinig aan verandert. En ja, we hebben ervaren hoe moeilijk het is om te blijven geloven en niet op te geven op momenten dat werkelijk alles tegenzit. 

 

En toch, doorheen dit alles behielden we ons talent om kleine geluksmomenten te vieren, samen. 

 

Schuilt hierin het geheim? Hoe moeilijk het soms ook was, er was altijd nog verbinding mogelijk. Het “leiderschap” van onze (groot)ouders, die ons, ondanks alles, altijd bleven wijzen op het belang van communicatie, respect en empathie, heeft ons hierin zeker de weg gewezen. 

 

Daarom geloven wij vandaag meer dan ooit dat net onze familieband ons krachtiger maakt: we weten wat we aan elkaar hebben, we beseffen dat we verantwoordelijk zijn voor elkaar, we hoeven elkaar niet de loef af te steken maar kunnen genieten van elkaars successen en verwezenlijkingen.  

 

En gelukkig hebben we dit ook kunnen meegeven aan de volgende generatie die er nu aankomt met nieuwe ideeën, met dadendrang, met ondernemingszin en grootse plannen voor de toekomst. 

 

En wij zijn trots dat we hierin mogen participeren, dat we van elkaar kunnen leren en samen iets kunnen creëren. Uiteindelijk sluit de cirkel zich weer: misschien niet meer in Boekhout, maar nu in een open, kleurrijke wereld die alle kanten op kan. 

 

“Whether you think you can, or you think you can’t, you’re always right.”

 

Bambootree is hiervan het resultaat, naast nog enkele andere familiebedrijfjes waarin de verschillende generaties op één of andere manier samenwerken…het bloed kruipt nu éénmaal waar het niet gaan kan. 

 

Ons verhaal, onze geschiedenis is voor ons ook de brug naar onze missie in bedrijven en organisaties. Wat wij meegemaakt hebben, is niet anders dan wat er dagelijks gebeurt op de werkvloer. Mensen die elk vanuit hun individuele geschiedenis met dromen en ambities, angsten en frustraties samenwerken om al dan niet gemeenschappelijke doelstellingen te bereiken. Hoe kan je deze ingewikkelde processen stroomlijnen en optimaliseren ?   

 

Onze benadering is vrij simpel, wetenschappelijk onderbouwd, pragmatisch en efficiënt: 

  • Mindfulness om je een scherp inzicht te geven in de realiteit zoals ze zich aan jou voordoet en de keuzes die jij kan maken om ermee om te gaan;
  • Tools rond persoonlijke ontwikkeling om het beste uit jezelf te halen;
  • Lichaam en geest in evenwicht om je energie om peil te houden.

 

Écrire commentaire

Commentaires: 0